• header de lessen

  • 'Harmonie, Kracht, Co√∂rdinatie en Mindfullnes'

De Lessen en Wudang stijl

De Wudang Sanfeng Wu stijl

Qidynamic geeft Tai Chi en Qigong lessen waarmee deelnemers kunnen werken aan hun ontspanning, gezondheid en mindfullness.

Wudang Yi Xing Tai ji Shisan Lu, is een verzameling van stappen die typerend zijn voor de Wudang school. Deze stappen bouwen op naar de kernprincipes van de Wudang Tai ji Quan.

Ze staan voor een algehele bewegingsvrijheid, vrije stroom ofwel flow, coördinatie, juiste positionering van de centrale as, verticaliteit, rotatie van de taille, cirkels van Dantian, verbinding tussen omhoog en omlaag of binnen en buiten, Yin/Yang cycli, aandacht voor de beweging van de interne Qi, ontspanning van het hele lichaam en het gevoel van de interne spiralen. 

Na een aanzienlijke periode van training kan een student een subtiele beweging in het lichaam voelen op een echt effectieve manier. De stappen zijn een prachtige schat voor elke beoefenaar van tai ji of qi gong. Ze onthullen langzaam hun voordelen voor de gezondheid en welzijn.

Wat doen we?

In een groepsles van Qidynamic krijg je te maken met Tai Chi Chuan en Qigong. De Tai Chi stijl is de traditionele Taoistische Wudang Kungfu. De Qigong-vorm (vorm = serie bewegingen) die we op dit moment uitvoeren is de Ba Duan Jin en de Yi Jin Jing.  De lessen worden geleidelijk aan opgebouwd. Een groot deel van de les bestaat uit de basic-skills van de Wudang Kungfu. Deze basisvaardigheden leert studenten hun innerlijke kracht (QI) voelen en toe te passen. 

Tijdens de les staan er twee vakkundige trainers en een klasse-assistent voor de klas, hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. In de school van Qidynamic vindt iedereen rust en plezier in bewegen er heerst een gemoedelijke sfeer! Heb je interesse en wil je weten wat Tai Chi en Qigong met jou kan doen? Meld je aan voor een gratis kennismakingsles.

Opbouw

De gemiddelde groepsles is als volgt opgebouwd:

  • 15 minuten warming-up 
  • 35 minuten basic-skills
  • 20 minuten werken aan een vorm
  • 20 minuten Qigong

Kledingsvoorschriften

  • Draag gemakkelijk loszittende kleding
  • Draag lage schoenen zonder hakken
  • En een goed humeur

Hier vind je de lestijden en tarieven.

AfdrukkenE-mail